مقدمه:
بیان نیاز مندیهای مشتریان به صورت خصوصیات تکنیکی مشروح محصول حتی در زمانی که محصولات توسط تیمهای چند کاره طراحی می شو ند میتواند بسیار مشکل باشد .
نیازمندیهای مشتریان اغلب مبهم و گاهی اوقات در تضاد با هم هستند و از آنجا که زمان بیان خصوصیات تکنیکی محصول از زمان بیان نیازمندیهای مشتریان متفاوت است آوای مشتری اغلب گم می شود نتیجه نهایی نیز تولید محصولی است که به طور کامل نیازهای مشتریان را بر آورده نمی سازد .
متن کامل در ادامه مطلب...
جهت نگارش پايان نامه با محوريت QFD بهتر است از رويکرد ترکيبي QFD-KANO يا QFD-ANP استفاده کنيد. پيشنهاد ميشود هرگز هر سه اين روشها را با هم استفاده نکنيد. اگر چه استفاده ترکيبي از مدل کانو و تحليل شبکه جهت تحليل QFD نتايج قابل قبولي را بدست خواهد آمد اما به علت پيچيدگي زياد فقط به افراد باتجربه پیشنهاد می شود.
خواسته هاي کيفي مشتريان مبهم است. با کمک منطق فازي اين عقايد مبهم به اعداد فازي تبديل مي شوند. به اين ترتيب با استفاده از روش تحليل سلسله مراتبي AHP يا فرايند تحليل شبکه روش ANP ميتوان به تحليل QFD پرداخت. اين همان حلقه مفقوده ارتباط بين QFD و روشهاي فازي ANP و AHP است. به رابطه QFD-ANP و QFD-AHP رجوع کنيد.
گسترش كاركرد كيفي Quality Function Deployment, QFD
آشنائي با مفهوم گسترش عملکرد كيفيت يا گسترش كاركرد كيفي
Quality Function Deployment, QFD
برگرفته از: پويا مصطفي اديبي، سيد مسعود سيدي و سيدجواد ايران بان
مفهوم QFD
مدل QFD يك رويكرد در طراحي است كه در سال 1996 توسط آكائي در ژاپن معرفي شد. اين رويكرد نخست در كارخانه كشتي سازي كوبه ميتسوبيشي در سال 1972 مورد استفاده قرار گرفت. سپس در سال 1983 وارد آمريكا شد و اكنون در كشورهاي بسياري مورد استفاده قرار مي گيرد.
از QFD مي توان به عنوان ماشين مترجم «نيازمندي هاي مشتريان» به «مشخصات فني و مهندسي » يا به عبارتي مبدل تقاضاهاي مشتريان به ويژگي هاي كيفيت و آماده ساختن يك طرح كيفيت براي محصول نهايي از طريق گسترش سيستماتيك روابط بين تقاضاهاي مشتري و ويژگي هاي كيفيت محصول، تعريف نمود. اين فرايند معمولا با كيفيت اجزاي عملكردي آغاز گشته و سپس به كيفيت همه قسمتها و فرآيندها گسترش مي يابد.
متن کامل در ادامه مطلب...
صفحه قبل 1 صفحه بعد